Nieuw initiatief Zorg Diensten Groep

Woensdag 1 juni 2016 wordt een bijzondere dag. Voor de eerste keer is het dan ‘Dag van het laatste afscheid’. Met dit initiatief willen we postmortale zorg (in de breedste zin van het woord) over het voetlicht brengen.

Zorg Diensten Groep vindt dat iedereen recht heeft op een waardig afscheid van zijn of haar dierbare. Uit diverse onderzoeken blijkt dat een waardig afscheid vaak een waardevolle basis is voor rouwverwerking. Postmortale zorg speelt daarbij een cruciale rol. Een eigen dag maakt het mogelijk om – los van de eventuele gevoeligheid van de actualiteit – aandacht te geven aan het belang van de verzorging van de overledene en het laatste afscheid.

Ieder jaar een ander thema

Als initiatiefnemer van de Dag van het laatste afscheid gaan we ieder jaar een nieuwe thema kiezen waarover de media worden geïnformeerd. Het doel is om het grote publiek zo steeds weer op een andere manier te overtuigen van de grote waarde die postmortale zorg heeft, uit respect voor de overledenen en de nabestaanden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Back To Top