Het boek : Lege handen lege buik.

Begin 2013 emigreert Annegriet Wijchers naar Suriname om als eindredacteur aan de slag te gaan bij het ochtendblad de Ware Tijd en samen te wonen met haar grote liefde. In het land waar ze de liefde heeft gevonden, neemt ze niet lang daarna ook afscheid. Eind 2014 begraaft ze samen met haar partner hun dochtertje Zahara, dat bij achtendertig weken zwangerschap onverwachts sterft in haar buik. ‘Lege Handen Lege Buik’ is een handboek, een dagboek en een gesprek over rouw rond doodgeboorte. In de eerste plaats geschreven om haar eigen verdriet van zich af te schrijven, is het uiteindelijk ook een boek geworden om andere lotgenoten steun en herkenning te bieden en hulpverleners en naasten meer inzicht te geven in wat ouders van doodgeboren kinderen doormaken. Gesprekken hierover voerde Annegriet met vier Surinaamse lotgenoten. Tips en uitleg over rouw rond doodgeboorte komen van neuropsycholoog Sila Kisoensingh.

U kunt via deze link het boek bestellen. 

Back To Top