Wereldprematurendag

Vandaag is het Wereldprematurendag. Een op de tien baby’s wordt te vroeg (prematuur) geboren. Dat zijn jaarlijks meer dan 15.000 te vroeg geboren baby’s in Nederland. Deze baby’s liggen vaak weken- of maandenlang in het ziekenhuis en lopen een groot risico op hersenbloedingen, hart- en longproblemen en infecties.

Ieder jaar overlijden er ook baby’s aan de gevolgen van hun vroeggeboorte. Daarom vragen we vandaag aandacht voor het bijzondere initiatief van de Dordtenaar Rob van der Lei.

Hij maakt schilderijen voor ouders van baby’s die rond de geboorte of op jonge leeftijd zijn overleden. “Ouders in die situatie hebben een pijn die je je bijna niet kan voorstellen”, zegt hij. “Met mijn werk hoop ik hen te helpen verder te gaan na hun enorme verlies, terwijl ze toch de liefde blijven voelen voor het kind, dat voor altijd hún kind zal blijven.” Hij wil het roer omgooien en van deze herinneringsschilderijen zijn ‘baan’ maken.

Lees verder op de Facebook-pagina van het Albert Schweitzer Ziekenhuis.

Wilt u het werk van Rob van der Lei steunen? Gaat u dan naar zijn website www.delevenschilder.nl

Back To Top