skip to Main Content

Kijken in de ziel keert terug met tweeluik

Presentator Coen Verbraak maakt twee nieuwe afleveringen voor zijn programma Kijken in de ziel, ditmaal een tweeluik waarin het onderwerp rouw centraal staat.

Op de maandagen 2 en 9 januari kunt u zien hoe hij in gesprek gaat met mensen die hebben ervaren hoe het is om iemand te verliezen. Het tweeluik wordt uitgezonden onder de naam Kijken in de ziel: De achterblijvers. Coen Verbraak gaat dieper in op de fases van rouw, de verschillende ervaringen en hoe mensen divers kunnen omgaan met verlies.

“Iedereen krijgt in zijn leven te maken met rouw. Maar wat is rouw precies? Hoe rauw kan rouw zijn? Hoe leef je verder na het verlies van een partner, een kind of een andere dierbare? Gaat rouw op een dag over, of kun je je leven lang in verdriet blijven hangen? En is de balans na zoiets droevigs uitsluitend negatief, of gloort er zelfs na het diepste donker toch weer licht aan het eind van de tunnel?”, zijn vragen die in het programma aan bod komen.

Coen Verbraak sprak voor zijn bekroonde serie Kijken in de ziel eerder al met psychiaters, artsen, toptrainers, topondernemers, politici, rechters, schrijvers, wetenschappers en terminaal zieken.

Kijken in de ziel: De achterblijvers wordt op maandag 2 en 9 januari uitgezonden om 21.10 bij NPO 2.

Kijken in de ziel: Op de drempel

Coen Verbraak praat met mensen die van hun arts te horen hebben gekregen dat ze nog maar korte tijd te leven hebben. Hij doet dat in een speciaal tweeluik van de NTR-serie Kijken in de ziel, getiteld Op de drempel. Het zijn confronterende interviews over hoe het is om te leven met een doodvonnis

op zak. Hoe ga je om met alle emoties die bij dat sterven horen? Wat is de beste remedie tegen doodsangst? Hoe neem je afscheid van je dierbaren? Wanneer laat je het leven los? Hoe benoem je het onbenoembare? Kortom: hoe ga je waardig dood? Acht geïnterviewden vertellen onomwonden over leven in het zicht van de dood. Onder hen filosoof René Gude en journalist Albert de Lange van Het Parool, beide inmiddels overleden. Maar ook de 21-jarige studente kunstgeschiedenis Laura Maaskant, rechter Karin van Ringen, psychiater Margo de Jonge, televisiemaker en oud-zwemkampioene Hansje Bunschoten, communicatieadviseur Claudia van Deudekom, moeder van een tweeling van drie, en ondernemer Bernard Muller, die nog maar kort geleden een groot bedrijf leidde in de haven van Rotterdam.

U kunt beide afleveringen terugzien via onderstaande links

Aflevering 1

Aflevering 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Back To Top