‘Ik sleep de ballon overal mee naartoe’

Femke van der Laan (40) schrijft wekelijks over haar leven in de stad na de dood van haar echtgenoot Eberhard, de burgemeester van Amsterdam die op 5 oktober 2017 overleed.

Ik wacht tot de melk warm is. Mijn beker staat klaar op het aanrecht. Met het lepeltje tik ik zachtjes tegen de rand. Aan de binnenkant, heen en weer.

Ik wil altijd een lepel. Ik drink mijn koffie zonder suiker, maar met een lepel. Om doelloos te kunnen roeren. Om achtjes te kunnen draaien. Of zevens. Om wat schuim omhoog te scheppen en weer voorzichtig neer te leggen. Spelen.

Ik laat de lepel steeds zachter tegen de beker botsen en denk terug aan hoe we samen koffie dronken. Hij wilde geen lepel in zijn beker. Hij wilde maar één keer roeren en dat was het dan. Dus gebruikte hij die van mij. We konden samen toe met een lepel.

U kunt hier verder lezen

Back To Top