‘Goed sterven is ook belangrijk’

Een ernstig zieke patiënt met uitgezaaide long- en blaaskanker valt. Hij belandt in het ziekenhuis waar hij een nieuwe heup krijgt. Een week later is hij overleden. Is dit goede passende zorg?

Volgens diverse zorgverleners die mensen in de laatste weken van hun leven verplegen en begeleiden, gaan artsen te lang door met behandelen en hebben mensen amper tijd om goed afscheid te nemen van het leven en te sterven. Dit is geen goede palliatieve zorg en niet wenselijk.

Nieuwsuur maakt vanavond met een aantal zorgverleners de balans op: ouderenarts Yvonne van Ingen, wijkverpleegkundige Caren Kunst en hoogleraar hospicezorg Saskia Teunissen. In de studio praten we door met arts palliatieve geneeskunde Manon Boddaert.

Meer informatie vind u op de website van NOS.

Back To Top